keskiviikko 20. toukokuuta 2015

District conference 2015


 Viimeviikon keskiviikosta sunnuntaihin olin Pendeltonissa osallistumassa mun hostaavan piirin 5100 konferenssiin. Tuonne tapahtumaan tuli kakki outpound ja inpound vaihtarit, meitä oli yli 80 samassa hotellissa. Keskiviikkopäivä meni lähinnä autossa istuskellessa, 4 tuntia. Ei ollu mikään maailman fiksuin ajatus ottaa litran jääkahvia matkalle mukaan ja nautiskella se ensimmäisen 1.5 tunnin aikana, meinaan olin tulla hulluksi paikallaan istumiesta kun tuntu että oli liikaakin energiaa. Illalla meidät vietiin paikalliseen kouluun, missä meidät jaettiin ryhmiin, pistettiin luokkahuoneisiin ja jokaisen tuli esittää ennalta valmistettu 5 minuutin mittainen puhe teemalla "Light up Rotary!". Mun puhe ei päässy jatkoon (mistä oon melko ilonen, koska perjantaina pietyn Talentshown aikana voittajapuheet tuli esittää yli 250 rotarylle). Kun puheet oli pidetty ja voittajat selvitetty, syötiin ja hengailtiin loppuilta.
Torstaina meidät jaettiin kahteen ryhmään sen perusteella, kuka osallistu Talentshowhun ja kuka ei. Se ryhmä, johon mun piti ottaa osaa, oli ylibuukattu ja mut potkastiin ulos. Suurin osa mun kavereista olikin osallistumassa Autojenpesuun, jolla kerättiin rahaa Shelterboxiin, joka on siis varustelaatikko joita lähetetään katastrofialueille. Koko viikonlopunaikana me vaihtarit saatiin kerättyä kasaan yli $6000, eli 6 uutta laatikkoa! Päivälinen oli grilliruokaa Rotareitten kanssa ja meille tuli esiintymään paikallisia intiaani reservaatiossa asuvia lapsia ja tanssimaan perinteisiä tansseja. Ne lapset oli ihan tosi taitavia ja oli suunnaton ilo kattoa heitä tanssimassa.

Perjantaina mun aika kulu kavereitten kanssa hengaillessa. Toinen ryhmä harjotteli esityksiä varten, joten meillä ei ollu mitään tehtävää. Ihan rehellisesti sanottuna, musta tää oli ihan parasta aikaa, varsinki kun ties, että suurinta osaa näistä ihmisistä en tuu näkemään enään kuin yhden kerran. Iltapäivästä järjestettiin Country Fair, jossa rotary ihmiset pääsi tapaamaan meitä, juttelemaan ja kyselemään meidän maista.  Illalla oli talentshow, joka oli ihan tajuttoman hauska kun tunsin kaikki heistä ja sai nähä mitä he oli harjotellu koko ajan. Myös puheet, jotka oli voittanu oli upeaa kuulla, ne oli aivan super hyviä! Päivällisellä meidän tuli istua rotary ihmisten kanssa, mulla ja Svetalla kävi hyvä tuuri ja saatiin mielenkiintoista päivällisseuraa. Esityksen jälkeen monet oli tosi tunteikkaina ja kaikilla oli tosi hyvä fiilis ja ryhmähenki.


Kovan reenauksen seurauksena sain penikkataudin, joten mun oli pakko luopua korkkareista ja puke ainoat valkoset kendät jalkaan mitkä löysin...:D


Happy Russian with a Finnish flag ;)

Lauantaina me mentiiin intiaani museoon ihmettelemään hiipuvaa kulttuuria, mutta lähinnä me vaan syötiin ja maattiin auringossa. Museon jälkeen mun ryhmä palautettiin takasin hotellille jossa saatiin 3 tuntia vapaa-aikaa, kun talentshow ryhmä meni ja suoritti englanninkielen toisen tasotestin, jonka mä suoritin jo perjantaina. Otettiin aurinkoa uima-altaalla höpöteltiin kavereitten kanssa. Illalla loppu ryhmä tuli ja pakkauduttiin kaikki hotellin kahteen pieneen uima-altaaseen ja muut asiakkaat näki parhaimmakseen poistua meidän ison ja äänekkään ryhmän tieltä.

Sunnuntaina syötiin aamupalaa, pakattiin ja pitkähkön oottelun jälkeen hyppäsin ennestään tuntemattoman miekkosen autoon ja lähin kotimatkalle. Pakko sanoa, että tää oli elämäni mielenkiintosin automatka, ihan vaan sen takia, koska tää miekkonen, Rob, oli (enkä ees liiottele) yks maailman mielenkiintosimmista ihmisitä, jonka oon ikinä tavannu. Taas yks niitä syitä, miks ajattelen, että Rotary järjestää kaikkein parhaimmat vaihdot; aina voi luottaa, että asiat järjestyy, on hyvissä käsissä ja tapaa uusia mielenkiintosia ihmisiä.

Robin autossa asu lohikäärme
Kotiin tultua olin tosi väsyny ja hämmensin mun käytöksellä koko perheen: Siivosin huoneen, söin iltapalan ja painuin pehkuihin. Ihmettelivät mihin se puhelias Lotta katos. Laskeskeltiin vaihtareitten kanssa, että kuluneiden 4 päivän aikana tuli puhuttua ainakin 200 eri ihmiselle, kyllä se vähempiki väsyttää, haha!

Loppukevennykseksi kuva puuviljelmästä, joka kaadetaan ja istutetaan joka neljäs vuosi. Puut menee paperintuotantoon ja näin Oululaisena on aina kiinnostavaa tietää paperintuotannosta...

2 kommenttia:

  1. Englannin kielen tasotesti, mikä se on? Onko se pakollinen kaikille vaihtareille? Mitä jos ei pääse läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasotesti tehdään vuoden alussa ja lopussa. Sen tarkoitus on mitata kuinka paljon oot kehittyny (tai monesti suomalaiseten kohalla huonontunu) kielen kanssa. Mun distriktillä tää testi on pakollinen kaikille vaihtareille. Se on helppo ja sitä ei voi olla pääsemättä läpi, koska se vaan näyttää Englannin kielen ymmärtämisen tason.

      Poista