perjantai 6. helmikuuta 2015

Kiitos

Niin monesta asiasta oon kiitollinen, niin monille ihmisille. Mutta ehdottomasti suurin kiitos kajahtaa kotiin päin, kiitos mun vanhemmille, niille aidoille ja alkuperäisille!

Halusin 5-luokalla alkaa harrastaamaan breakdancea kaverini kanssa. Äiti oli vähän nihkeellä tuulella tämän ajatuksen suhteen ja ehdotti, josko haluaisin mielummin lähtä Saksaan koulun järjestämään viikkovaihtoon. Rahaa kuluisi yhtä paljon: joko Saksan viikkovaihto tai puolenvuoden breakdance tunnit. Arvatkaahan kumman valitsin? Saksassa ollessani ihastuin ajatukseen "matkustan ja selviän itse!". Mä en tahtonut lähtä takaisin Suomeen, mä halusin ruveta vaihtariksi. Kiitos äiti, että ehdotit Saksan matkaa, tanssituntijen sijasta. Kiitos iskä, että annoit mun mennä, vaikka olinki vasta 11.
Vaikka tahdoin ruveta vaihtariksi, ei se kuitenkaan koskaan ollu "Musta tulee vaihtari kun oon 17!" ajatus mun päässä. Aina kun puhetta vaihtoonlähdöstä tuli, ajattelin, että haluan kokea vaihdon hyvine ja huonoinepuolineen myös itse. En kuitenkaan uskonut, että vanhempani ikinä suostuisivat rahoittamaan saatika päästämään minua TODELLA lähtemään maailman toiselle puolelle vuodeksi. En uskaltanunt haaveilla tai toivoa lähteväni. Kiitos porukat, että ette tehny mun vaihtoonlähtöä itsestäänselvyydeksi, että jouduin ite ottamaan selvää asioista, käymään töissä kerätäkseni matkakassaa. Koska annoitte mun oikeesti tehdä töitä tän mahdollisuuden eteen, oon osannu arvostaa tätä tilaisuutta enemmän. Kiitos!
Muistan kuinka lukion ykkösen alussa olin yli viikon kotona kipeänä ja tylsistyneenä. Eksyin vaihtariblogejen sivuistoille ja innostuin (tapani mukaan) heti. Innostuin niin paljon, että pian olin tehnyt tarkat selvitykset mitä vaihtovuosi tulisi minkäkin järjestön kautta maksamaan, mitkä ovat hyviä ja huonoja puolia, paljonko kustannuksia tulee kaikenkaikkiaan.... Eräänä päivänä kun vanhempani tulivat töistä uskaltauduin kysymään: "Äiti ois yks juttu! Mä oon aatellu ja selvitelly asioita ja haluaisin lähtä vaihtoon. Rotareiden kautta olis halvin ja toinen hyvä vaihtoehto ois Explorius...AFS vaikuttais kuiteinki parhaimmalta. Oisko mitenkään mahollista että lähtisin vaihtoon?". Ja yllättäen äiti vastasi: "Yritä ensinnä hakea Rotareiden kautta ja lähe jos he hyväksyvät sut". Kiitos äiti, että vahingossa lipsautit hyväksynnän mun vaihtari-idealle. Kiitos iskä, ettet korjannu äitin sanoja ja sanonu ei.Mut kutsuttiin haastatteluun ja muistan sen päivän tosi tarkasti. Olin hermostunut, aurinko paistoi ja mulla oli päällä vaatteet, joissa tunsin itseni itsevarmaksi ja asialliseksi. Kysyin äidiltä monta kertaa oliko paita okei ja mitä mun kannattaa sanoa. Kun tulin haastattelusta iskä naureskeli mun lennokasta askelta ja oletti että mut oli jo valittu vaihtariksi. Kiitos äiti sun neuvoista. Iskä, kiitos sun kannustuksesta.Kun mä sitten oikeasti sain tietää että mut valittiin, ei porukat ollukkan enään niin ilosia ja kannustavaisia. Kiitos, että kyseenalaistitte ja saitte mut kyseenalaistamaan vaihtoon lähdön. Kiitos, että välititte ja olitte koko idea vastaan MOT vaihto-oppilas heitteillä dokumentin jälkeen. Kiitos, että saitte mut ajattelemaan kriittisesti ja pohtimaan, onko vaihtovuosi oikeasti mulle oikea juttu tehdä.Kiitos kun autoitte mua lähdön järjestelyssä, kiitos kun kuuntelitte kun epäröin mun päätöstä. Kiitos, kun jaksoitte olla innostuineta vaikka ei varmastikaan oo helppoa päästää kuopusta Atlantin toiselle puolen, kymmenen aikavyöhykkeen päähän. Kiitos kun ei itketty lentokentällä, vaan moikattiin iloisesti "Nähään enskesänä!".Kiitos, kun ette pitäny yhteyttä juuri ollenkaan ensimmäisen kolmen kuukauden aikana, jotta sopeutuisin täällä olemiseen. Kiitos paketeista mitä ootte mulle lähettäny. Äiti, kiitos kun oot jaksanu ettiä ja lähettää mulle mun leppari deudoranttia. Iskä ja äiti, kiitos kivoista skypehetkistä, joita meillä on ollu. Iskä, kiitos maailman parhaimmasta 18-vuotis synttärilahjasta; luvasta lähtä Meksikoon viikoksi mun toisen hostperheen kanssa.

ÄITI JA ISKÄ, KIITOS ETTÄ ANNOITTE MUN LÄHTEÄ VAIHTOON. RAKASTAN TEITÄ JA IKÄVÄ ON, NÄHÄÄN KESÄLLÄ! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti