keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Thanksgiving break

Viime torstaina täällä juhlittiin perinteistä juhlapyhää "Thanks giving", jonka johdosta mulla ei ollut koko viikkona koulua. Mä otin tilaisuuden haltuuni ja reissasin ympäriinsä.

Perjantaina heti koulun jälkeen lähin mun kaverin Haileyn kanssa niitten loma-asunnolle Bendin lähelle. Mökki oli keskellä ei mitään, joten perjantaina me vaan hengailtiin sisällä, valvottiin pitkään ja syötiin kasa herkkuja.Lauantaina nukuttiin pitkään, ja ku vihdoin saatiin ittemme ylös sängystä lähettiin Bendin keskustaan. Siellä oli vanha katolilainen koulu, joka oli muutettu hotelliksi. Hotellilla oli kaunis lämmitetty uima-allas jossa me sitte lilluttiin tunteroinen. Oli tosi rentouttava varsinki ku jalat oli kylmät ja märät lumessa talsimisen jälkeen. Loppupäivä kruisailtiin ympäriinsä ja kateltiin maisemia.

Sunnuntaina nukuttiin taas pitkään, välillä Haileyn äiti kävi herättämässä mut kattomaan maisemia ku kirkastu hetkeksi. Mökiltä siis näki kaikki isot vuoret mitä Oregonissa on. Lähettii ajelee takas Newbergiin kahentoista kiemuroissa. Kotona mä pyykkäsin ja pakkasin uudestaan maanantaita varten.
Maanantai aamuna heräsin aikasin, koska olin ilmottautunu vapaaehtoseksi "My Future, My Choice" koulutusohjelmaan kertomaan 11-13 vuotiaille hyvistä valinnoista lähinnä seksin yhteydessä. Meillä oli koko päivän kestävä koulutus, josta tosin lähin jo 12 aikaan, sillä Svetalla (vaihtari Venäjältä) oli synttärit Salemissa. Salemissa käytiin kattomassa uusin nälkäpeli leffa ja sitten hengailtiin porukalla Svetan kotona. Mä vietin yöni Svetalla.

Tiistaina vietettiin aikaa Andresin (Argentinasta), Tomasin (Slovakia) ja Aidanin kanssa. Illalla kierreltiin Salemin keskustassa Tomasin kanssa sillä aikaa kun Andres oli uimatreeneissä ja Sveta salilla. On muuten nätti kaupunki, harmitti kun en muistanu ottaa kameraa mukaan. Jäin toiseki yöksi Svetan luo, rakennettii palapeli ja pidettii leffamaraton kahestaan.

Keskiviikkona en tehny kummosempia, Renae haki mut kahen aikoihin Salemista ja mentiin lähes suorinta tietä kotiin, koska isovanhemmat oli tullu kylään.

Torstai, ja thanks giving. Aamusta raahasin itteni juoksulenkille, pelasin pelejä Teran kanssa ja tapettiin aikaa kunnes vieraita alko saapumaan. Renae ja hostisoäiti kokkas melkeen koko päivän ja lisäksi vieraat toi ruokaa mukanaan. Meidän juhlapöydästä löyty sen perinteisen kalkkunan lisäksi kinkkua, täytettyjä kananmunia, perunamuusia, enkelikeksejä (tietynlaisia suolasia leivonnaisia), kolme erilaista salaattia (joista kahteen oli lisätty vaahtokarkkeja) ja todella mielenkiintonen bataatti laatikko joka oli kuorrutettu vaahtokarkeilla. Ruoka oli älyttömän hyvää, mä tosin jäin vaan ihmettelemään että mikä tää vaahtokarkkijuttu on, kun ite oon tottunu että niitä syödään lähinnä vaan nuotiolla. Ruoan jälkeen pelattiin roolipeliä, syötiin makeita piirakoita ja juteltiin. Mä tykkäsin tästä juhlasta ja miten meidän perhe vietti sitä, kavereitten ja perheen kanssa.Hailey haki mut 7 aikaan torstai iltana, koska oltiin sovittu että mennään shoppailemaan Black Fridayhin kolmestaan Tomashin kanssa. Black Friday on siis thanks giving päivän jälkeen heti keskiyöllä alkava tapahtuma, missä lähes kaikki kaupat aukee aamuyöstä hulluihin alennusmyynteihin. Vähän niinku stokkan hullut, mutta jokaisessa kaupassa. Jotkut jopa nukkuu kauppojen edustalla, että varmasti saavat mitä haluavat. Ennen kuin lähettiin shoppailemaan katottiin leffaa Haileyn kotona ja otettiin tirsat. Meidän oli tarkotus lähtä shoppailee kahelta aamuyöstä, mutta kukaan ei heränny herätyskelloon. Mä havahuin kolmen aikaan ja tajusin että oltiin nukuttu hälytys ohi ja me sitten viimein neljältä lähettiin kohti Fred Meyersiä, paikallista prismaa/cittaria. Sieltä lähettiin parin muun tavaratalon kautta kauppakeskuseen. Lopettiin shoppailu kymmenen maissa aamulla, suunnattiin kohti Portlandia, haettiin Portlandin kuuluisat Voodoo donitsit, syötiin ne joen varrella ja ajeltiin sitten takas kotiin. Loppupäivä meni koomatessa ja nukkuessa.
Lauantai aamuna kävin toimittamassa Renaen kanssa kakun erään Rotary ihmisen isän synttäreille. Sieltä tultiin kotiin ja lähettiin shoppailemaan Teran ja Mikaylan kanssa kauppakeskuskeen. Kun olin kiertelemässä Abercrombie & Fitch liikkeessä, tuli liikken manageri kysymään josko oisin halukas työskentelemään heillä. Tää oli tosi hauska tapaus, sillä tää nuortenliike on turhanki tunnettu siitä, kuinka ne palkkaa työntekijät ulkonäön perusteella, ei saa olla liian lihava tai massasta poikeava. Otin tän suurena kohteliaisuutena, ei vissiin vielä näy mun vaihtarikilot päälleppäin, haha! :DSunnuntai meni kotona möllöttäessä. Mikayla oli kipeänä, Tera otti pitkät tirsat ja mä kuorin pähkinöitä takan eessä. Illalla menin Ianin ja sen sisarusten kanssa kattomaan Big Hero 6 leffan. SUOSITTELEN! Sen jälkeen hengailtii hetki Ianin luona kunnes menin kotiin 10 maissa ja melkeen heti nukkumaan. :)

Tämmöstä tänne tälläkertaa :) Koitan nyt vähän ryhdistäytyä tän postaustahin kanssa, sormet ristiin että onnistun, haha! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti