tiistai 30. joulukuuta 2014

Kilometripostaus joululomasta

 

Täällä alko joululoma tismalleen samaan aikaan kuin suomessakin, eli 19.12. Perjantai-iltana mä menin Haileyn (joka on nyt virallisesti mun tuleva hostsisko, muutto on mulla edessä 7 maailskuuta) luo, josta jatkettiin Jorgen, meidän koulussa olleen Meksikolaisen lukukausivaihtarin läksäreihin.Turhaan pidettiin läksärit tosin, koska Jorge päättikin, että haluaa viettää Newbergissä koko lukukauden ja hän lentelee takas tänne uuenvuojen jälkeen, haha :D

Lauantaina hengailin kotona ja podin siivousintoa. Päädyin imuroimaan talon lattiasta kattoon ja kiillottamaan mun ja Mikaylan huoneen, sekä vessan ihan vimpanpäälle. Illalla Steve vei mut Ianin luo, missä me lilluttiin hot tubessa (niinku poreamme ulkona) porukalla Meganin, Ianin ja Luken kanssa.Sunnuntai aamuna pakattii auto ja lähettiin ajamaan kohti Sun Riveriä. Steve ja Renae halusivat yllättää meijät tytöt ja olivat vuokranneet huippukivan mökin Mt. Bachelorin (Oregonin paras laskettelukseskus) läheltä. Sunnuntaina me vaa matkustettiin, käytiin hommaamassa mulle lasekettelulasit ja -hanskat, rentouduttiin taas hot tubessa ja katottii joululeffaa. Mä painuin aikaste pehkuihin ko olin vielä nii väysyny perjantain ja lauantain valvomisten jäliltä.

Maanantaina herättii seittemältä rinteeseen. Mukavaa oli! Tää eka päivä oli semmosta mieleen palauttelua, että miten lumilaualla oikeen mentiikään alas ja kuinka lujaa saa mennä ja mimmosta rinnettä ennen ko löydän itteni naama rähmälläni lumesta.
Tiistaina pidettiin välipäivää. Aamusta lähettiin käymään Sun Riverin loma-asukaille rakennellusta ostospaikasta, siellä meillä vierähtikin muutama tunti ihmetellessä. Mökillä syödyn lounaan jälkeen päätettiiin lähteä pyörillä tyttöjen kanssa katastamaan semmonen ympärivuotinen mäenlaskurinne, mutta koska ei löydetty että mihin suuntaan meijän ois pitäny polkia niin piti Steven ja Renaen tulla sitte meijän kanssa. Rinne oli tietenki sulettu isoin "keep out" kyltein mutta tottahan meijä oli päästävä zekkailemaan...Renaen ja Steven yllytyksellä juostiin sitte vuoren huipulle, mutta ennen ko kerkes kissaa sanoa oli työntekijä tullu antamaan Stevelle puhuttelua että pitäkäähä pentunne aisoissa, hahaha!

 
 
Teran rauhallinen mielenosoitus :D


Steve on kyl coolein tyyppi ikinä! Ajaa pinkkiä pyörää Harley Davidson huppari päällä, haha! :D

Ku oltiin käyty syömässä Bendin keskustassa, tosi suositussa Mc Menamins ravintolassa/hotellissa ajeltiin takasin Sunriverille ja Renae nakkas minut kylpylään ko olin sopinu tapaavani toista Suomalaista rotary vaihtaria Oonaa. Oli ihan mahtavaa mutta samalla epätodellista höpöttää kaks tuntia suomeksi! :D

 
Jouluaatto meni taas rinteessä, mikä oli hyvä. Ei tullu koti-ikävää eikä mittään, kun ei voinu skypettää ja ajatukset oli ihan muualla. Laskettiin Steven kanssa kilpaa, ja no, aamusta hävisin 100-0 mutta iltapäivästä ei Stevestä ollu mulle vastusta enää ollenkaan. Kolmen aikaan alko olosuhteet olla sen verran rankat, että lopetettiin laskeminen ja lähettii pikkuhiljaa ajelemaan kotiapäin. Vuorilla sato rankasti lunta ja 3 tunnin matkaan meni lopulta 4 tuntia.Voi vissii naamasta kertoa, etta rakastuin tuohon vuoreen!
 
Joulupäivänä yritettiin nukkua Mikaylan kanssa pitkään, mutta Tera oli hirveen malttamaton ja halus meijä heräävän aikaste lahjojen aukasuun, joten se päätti tulla ja istua meijän huoneessa pimeessä, tuijottaa ja silittää kissaa nii kauan että noustas ylös...kyl me sit noustiinki aika pian, koska Lacey kehräs nii kovaan ääneen, että se häiritti unta. Joulusukkien avaamisen jälkeen skypettelin eka mun naapureille Suomessa, jotka on niinku mun toinen perhe ja sen jälkeen mun omalle perheelle. Skypettelyssä vierähti pari tunteroista ja ku lopetin oli Tera jo hirviän kärsimätön, että alettiin lahjojen avaukseen samantien. Sain tosi kivoja lahjoja, mukeja, Spotify lahjakortin, vaatteita, koruja ja sellasta :) Jouluruokana meillä toimi jämäruuat mitä jääkaapista löyty, päätettiin ottaa rennosti ruokapoliitikan kanssa. Loppupäivän kokosin 2000 palan palapeliä, jonka sain ite valittemana lahjana. Joulu kulu mulla ilman suurempia koti-ikävä kohtauksia, ko ei tuntunu oikeen joululta ollenkaan, vaikka koti oliki koristeltu tosi nätisti        . :)


Joulukuusenhakureissulta pariviikkoa sitten, sain valita meijän kuusen tänävuonna! :)Renae ja Steve oli tehny tosi sulosen lahjapolun portailta kuuselle

Perjantaina menin Salemiin ottaa mani- ja pedikyyrin suomalaisen rotaryvaihtari Juuliannan kanssa. Tää oli ehkä paras joululahja ikinä, koska Juulianna on vaihdossa Coloradossa, mutta me päästiin silti näkemään, koska hänen hostperheensä oli sukulaisissa Portlandin alueella. Tää oli ihan ihmeellinen päivä, höpöttää suomeksi kokoajan, mutta toisaalta huomata, että kuinka paljo helpommin Englanti välillä tulee. Kauniitten pyyntöjen jälkeen saatiin Juuliannalle lupa jäädä mun luokse yöksi ja siinä me sit valvottii melkeen koko yö, tehtiin mun palapeli valmiiksi, syötiin yöpalana suomalaisia happareita, pipareita ja glögiä.

Lauantaina Juuliannan lähettyä hengailin vaan kotona, tekemättä kummosempia. Illalla myöhäsellä päivällisellä Renae kysäs että mitä me haluttas tehä ja mina vitsillä heitin että lähetään yösurffailee Oregonin rannikolle...no se idea sai jonkillaista tuulta purjeisiin ja niin me sitte lähettiin yheksältä illalla, ilman pakkaamisia, ilman suunnitelmia ajamaan ihan vaan jonnekkin. Eka haettiin kahvia minun rakkaimmasta drive thru ketjusta Dutch Bros ja päätettii että lähetään kohti Lincoln Cityä. Matkan varrella pysähyttiin katastamaan kasino, ostamaan yöpalaa Safeway marketista ja vessatauolla hämyessä pelibaarissa kysästiin baarimikolta hostellisuosituksia. Päädyttiin tosi ihanaan pieneen hostelliin joka yllätti meijät kaikki mukavuudellaan. Mentiin yökävelylle rannalle ja kateltiin meijä huoneessa pari leffaa enennen ko uni voitti meijät kaikki.


Nämä jaksaa kiusata mua mun intohimosta ananaksia kohtaan...:D

 
 
 


Sunnuntai aamuna päätettiin skipata aamupala ja mentiin samantien lounaalle. Kuultiin että yön aikana rannalle oli huuhtoutunu joku häkkyrä jota oli alettu kutsua aikakapseliksi. Käytiin katastamassa mikä tää väkkyrä oli ja se paljastu jonkinnäköseksi tsunamivarottimeksi. Kyl Santa Cruzin surffaus seikkailun ja tän rannalle huuhtoutuneen väkkyrän jälkeen on noussu kunnioitus meren voimakkuutta kohtaan. Ei oo mitään lempeitä aaltoja, niinku Oulun nallikarissa on tottunu. Rannikolta ajeltiin Tillamookiin, pysäheliin aina välillä ihastelemaan maisemia ja ihan vaan nauttimaan päämäärättömyydestä ja suunnitelmienpuutteesta. Tillamookissa mentiin kahteen eri juustonvalmistuspaikkaan ja syötiin maailman parasta jäätelöä. Kotia lähettiin ajelemaan neljän maissa, katottiin dokumentti jostain (olin niin väysny ettei mulla oo harmainta aavistusta mistä se kerto...) ja painelin nukkumaan ennen yheksää. En muista millon oisin viimeksi nukkunu kellon ympäri, haha :D

Pier 101 ja rapusalaatti<3

Ei pärjänny suomalainen jenkki tässä purkanpuhallus kisassa :DMaanantaina Renaelle oli iskeny flunssanpoikanen, niin ei hommattu kummempia. Pidettiin dokumenttimaratoni, tehtiin kaalikääryleitä pakkaseen, kävin lyhyellä juoksulenkillä ja skypettelin mun suomikavereille. Mun clubin kummi kävi morottamassa ja tuomassa mun joululahjoja. Illalla hengailtiin tyttöjen kanssa, kuunneltiin musiikkia ja maattiin Mikaylan sängyllä.

Tämmöstä tänne rapakon taakse, kerrassaan mukavaa ja spontaania elämää :) HYVÄÄ UUTTAVUOTTA IHMISET! :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti