keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Viisumi

Päänvaiva. Stressinaihe. Paperisota.  Kirosana. Ja toinen. Raivokohtaus. Vaikea. Rahareikä. Äärimmäinen muodollisuus. Helpotus. Mutta ei kuitenkaan. VIISUMI.
Ei oo menny mun kohalla tää viisumin hankita niinku strömsössä. Hommat alko USA:n vaihtopaikan varmistumisen jälkeen rullata mukavalla tahilla, uutta informaatiota tipahti sähköpostiin tasaseen tahtiin ja 31.5. mulle lähetettiin ne kaikista tärkeimmät paperit vaihdon muodollisia osia varten pikapostina. Aloin täytellä nettihakemuksia kun sain sähköpostiini skannaukset papereista ja tiedon postituksesta. Sain hakemukset valmiiksi, maksut makestuiksi mutta papereita ei kuulunut. Lopulta ne tulivat postissa 3 viikkoa myöhässä. Ja päivän myöhemmin postiin saapui myös hätävarapaperit.


Lopulta sain varattua haastatteluajan 16.7, se meni hyvin ja viisumi tulikin postissa jo seuraavan viikon tiistaina. Seuraavaksi hätäilinkin jo viisumin vanhenemispäivän kanssa: 11.6.2015 AIVAN LIIAN AIKAISIN! Selvittelin sitten asiaa ja ajattelin, että jasso koko homma pitää aloittaa alusta. Pian kahden sähköpostin, hostsiskon suomentamisen ja yhden puhelun jälkeen selvisi että USA:n rajalla passiin pistetään leima, johon kirjoitetaan viimeinen poistumispäivä, joka on yleensä noin 30pv viisumin vanhenemisesta. HUH!Loppuhyvin, kaikkihyvin! Nyt mulla on viisumi mukaan lukien kaikki tarvittava ja vaihto voi huoletta alkaa 12 päivän päästä. LET'S GO! :)

ps. Tulevat vaihtarit, ei syytä paniikkiin! Asioilla on tapana järjestyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti