lauantai 8. maaliskuuta 2014

Tjenare!


Olen Lotta, 17-vuotias tyttö Oulusta ja lähden ensilukuvuodeksi vaihtoon USA:aan Rotaryjen kautta. Ajattelin nyt aloittaa kirjoittaa tätä blogia, kun vihdoin ja viimein tiedän tarpeeksi.


Perjantaina 7.3 kolahti kesken fysiikanpänttäyksen puhelimeen sähköposti ja ajattelin nopeesti vilkasta mitä mun nyt pitäisi olla ostamassa, mutta luettuani otsikon "Welcome to Rotary District 5100" se oli menoa eikä mistään opiskelusta enää tietookaan! Sähköpostissa kerrottiin ditrictini lisäksi paikakseni Newberg Oregonin osavaltiossa. Vastaanottava klubini on Newberg Earlybirds ja seuraavana vuotena tulisin olemaan yksi yli 5000 oppilaasta Newbergin High Scoolissa. Olin sanoinkuvaamattoman onnellinen hypin ja kiljuin riemusta ja kerroin välittömästi muille jenkkeihin lähteville rotaryvaihtareille saamastani tiedosta. Vasta tämän riemun jälkeen huomasin selata viestiä alaspäin joka alkoi:

"On the fun side..."


USA:n kirjeenvaihtajani Dan kertoi, että tällä hetkellä on Oulussa vaihtovuottaan viettämässä eräs tyttö, Jenna, Newbergistä. Danin mukaan Jenna on erittäin innokas puhumaan ja tapaamaan mut. No, mä
etsin Jennan välittömästi Facebookin ihmemaasta, pyysin kaveriksi ja aloin juttelemaan ja kyselemään kaikesta mun tulevaan kotipaikkaan liityen. Muutaman minuutin keskustelun jälkeen Jenna kertoi olevansa mun tuleva host-sisko ensikeväänä. Sain myös tietää että klubissani on n.50 jäsentä ja host-perheitä mulla tulee olemaan vain 2, koska Newbergin Rotaryt ajattelee, että toiseen perheeseen vaihto joulun aikaan tulisi olemaan vaihtarille liian rankka. Kaksi perhettä sopii mulle mainiosti! :)


Kiitos Jenna!

Tänään 8.3 töiden jälkeen laitoin Jennalle viestiä ja sovittiin tapaaminen samalle illalle. Jenna tuli mun kämpille ja kerto mun tulevasta koulusta, omasta kodistaan, Newbergistä, D5100:n vaihtareille suunnatuista Rotaryjutuista, koulun harrastusmahollisuuksista, RUUASTA, Portlandista ja kaikesta mitä vaan keksin kysyä ja Jenna kertoa! Jennan mukana oli toinen vaihtari New Jerseystä, joka eittämättä toi väriä keskusteluun kertomalla omia mielipiteitään estoitta. :D Keskusteluiden jälkeen en vaan voinu olla onnellisempi tietäen kuinka IHANAAN paikkaan mä lähden viettämään epäilemättä yhtään sitä, etteikö mulla tulis olemaan maailman paras host-sisko. Ihan uskomatonta, että pystyin tapaamaan mun host-siskon jo nyt, tuntu ihan kuin ois ajassa matkustanu!


    Toinen tulevista kodeistani on rakennettu mäelle niin korkelle, että asun pilvien yläpuolella!
                                         kiitokset kuvasta Jenniferille! :)


Tästä se sitten alkaa, mun seikkailuni!

5 kommenttia:

 1. Vähän toi sun paikkas kuulostaa kivalle!! Mitkä oli sun maavaihtoehdot?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun maavaihtoehdot oli 1. USA 2. Saksa 3. Kanada 4. Sveitsi :)

   Poista
 2. Onnea vielä! :) haha vähän hauska toi vika kuva, vähän erilainen maisema sitten :D

  VastaaPoista
 3. Wautsi, kuulostaa mahtavalta paikalta!! :) oon ite kans lähössä syksyllä Yhdysvaltoihin vaihtoon.

  helmi-aroundtheworld.blogspot.fi

  VastaaPoista